Kies jij ook voor zwarte gordijnen?

Ben jij bezig met het herinrichten van je interieur? Dan ben je ongetwijfeld aan het oriënteren naar gordijnen. Gordijnen zijn namelijk bepalend in je interieur. Hoewel banken, stoelen en kasten de meeste ruimte opnemen in je interieur hebben gordijnen minstens dezelfde invloed op je interieurstijl. Zwarte gordijnen voegen bijvoorbeeld veel sfeer toe aan een ruimte. Meer weten over zwarte gordijnen? Lees dan verder!

Zwart in je interieur

Wanneer je een knusse sfeer wilt creëren is zwart je beste vriend. Daarnaast kun je met zwart heel goed combineren met bijna alle kleuren. Andere kleurelementen komen zo namelijk meer naar voren. Welke primaire kleuren je ook gebruikt in je interieur, je kunt het altijd combineren met zwart. Je kunt ook gaan voor een ton sur ton kleurcombinatie en verschillende tinten zwart toepassen in je interieur. Zwarte gordijnen toepassen in een relatief kleine ruimte is af te raden, aangezien de ruimte hier kleiner door gaat lijken. 

Zwart geeft een chique uitstraling

Er zijn verschillende type gordijnen die je kunt kiezen. Wanneer je kiest voor bijvoorbeeld zwarte linnen gordijnen creëer je een zeer chique uiterlijk. Naast chique hebben zwarte gordijnen een dramatisch en stijlvol karakter. Zwart als kleur heeft in veel interieurs een plaats, wanneer dit wordt gecombineerd met zwarte gordijnen zorgt dit voor een mooi geheel. Tegenwoordig zie je veel lichte interieurs, echter kan ook een licht interieur goed worden gecombineerd met donkere gordijnen. Wanneer de avond valt zorgen zwarte gordijnen juist voor een knusse sfeer in een licht interieur.

Zwarte gordijnen in de slaapkamer

In de slaapkamer wil je natuurlijk verduisterende gordijnen. Zwarte gordijnen zijn van zichzelf al redelijk verduisterend en stralen rust uit. Veel slaapkamers hebben tegenwoordig een licht karakter, echter kan dit ook zeer goed worden afgewisseld met zwarte gordijnen. Bijvoorbeeld een slaapkamer met een lichte laminaatvloer en andere lichte tinten, met een zwart dekbedovertrek en zwarte gordijnen. Dit resulteert in een mooie interieurcombinatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *